Villkor & information

Betalsätt

Klarna Checkout

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst. En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert. Villkor för betalning anges även i kassan under respektive betalningsalternativ.

Leveranssätt

Leveranssätt

Vi erbjuder följande leveransmetoder:

Standardleverans: fast pris 29 kr för leveranser inom Sverige.

Fraktfri standardleverans: vid köp över 200 kr bjuder vi på frakten.

Vi använder oss av PostNords ”Skicka Lätt” vilket innebär att varan levereras till närmsta utlämningsställe. Avisering skickas normalt ut via mail, sms eller postavi.

Normal leveranstid: 3-7 arbetsdagar. Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller upp till 7 dagars leveranstid.

Vänligen kontakta oss om varan inte kommit fram till ditt närmaste utlämningsställe inom 7 dagar efter orderbekräftelsen skickats.

Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel.

Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Returer &
öppet köp

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av den) meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalförpackning.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Returer skickas till:

Skärva Silversmide
c/o Anjeli Lundblad
Gunntorp 232
463 96 Nygård

Återbetalning

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Integritets-
policy

När du lägger din beställning hos oss behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig.

Du har enligt personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Företags-
information

E-postadress: info@skarva.com

Skärva Silversmide
c/o Anjeli Lundblad Gunntorp
232 463 96 Nygård